Hoe herken je een gaatje?

Vaak merk je een gaatje pas op als het al te laat is en de tand of kies pijn gaat doen bij het eten en drinken. Andere symptomen zijn slechte adem, vieze smaak en gevoeligheid van de tand of kies. Niet elk putje of groefje in een tand hoeft een gaatje te zijn. Datzelfde geldt voor donkere verkleuringen of witachtige vlekken op de tanden. Ook kan er schijnbaar niets aan de hand zijn, terwijl de tandarts toch een gaatje ontdekt.

Gaatje in tand of kies

Hoe werkt dat nu precies, het vullen van zo’n gaatje? Dat hangt natuurlijk af van de ernst van het gaatje. Vaak zal er een gedeelte van de tand weggehaald moeten worden door te boren. Daarna wordt het gaatje gevuld en is uw tand of kies op die plaats weer beschermd tegen tandbederf.

Gaatje boren met verdoving:

Of het om een klein of groot gaatje gaat of om een langdurige behandeling, u kunt er altijd voor kiezen dat de behandeling met verdoving wordt uitgevoerd. Veel mensen vinden het prettig om zeker te weten dat het vullen van het gaatje geen pijn doet, daarom kiezen de meeste mensen voor een verdoving. Toch zijn er ook mensen die vinden dat ze meer last hebben van de verdoving dan van het kortstondige vullen van het gaatje. De keuze is aan u.

Uiteraard zullen wij u hierin adviseren.