Invisalign; de bijna onzichtbare beugel

De Invisalign behandeling is een van de nieuwste manieren om je gebit recht te zetten. Dankzij deze behandeling heb je straks weer een perfecte lach door een beugel die nauwelijks zichtbaar is. Met behulp van digitale 3D-beeldvormingstechnologie maken wij meerdere onzichtbare bitjes (ook wel aligners genoemd). Je draagt iedere aligner ongeveer 2 weken, voordat het vervangen wordt door het volgende onzichtbare bitje. Op deze manier worden je tanden steeds een stukje verder naar de vooropgestelde eindpositie geduwd. De behandelingsduur en het aantal bitjes zijn afhankelijk van de beginsituatie en het gewenste eindresultaat. Wij kunnen je hier van tevoren een schatting van geven.

De werking van Invisalign

De Invisalign® is een vrijwel onzichtbare manier om tanden recht te zetten. Op basis van de huidige situatie en het gewenste resultaat wordt er een reeks onzichtbare beugels gemaakt. Elke volgende beugel in de reeks zorgt ervoor dat je een stap dichter bij het gewenste eindresultaat komt. Hoeveel onzichtbare beugels er nodig zijn en hoelang je behandeling duurt, is afhankelijk van je wensen en de staat van je gebit.

Invisalign® onzichtbare beugels verplaatsen de tanden via een reeks nauwkeurig gecontroleerde bewegingen. De Invisalign® beugels controleren niet alleen de beweging van de tanden, maar houden ook rekening met de timing. In elke fase kunnen slechts enkele tanden bewegen. Deze methode zorgt ervoor dat je minder last heeft van de Invisalign® beugel dan van een reguliere beugel.